English

Ajatuksia digitaalisten ratkaisujen viestimisestä


Omassa työssäni joudun päivittäin saman kysymyksen eteen. Miten viestimme parhaalla mahdollisella tavalla meidän digitaalisista ratkaisuista ja yrityksestämme? Digiratkaisuja on olemassa yhtä monta kuin yritystäkin ja yrityksillä on erilaiset tarpeet eri ratkaisuille. Tästä syystä yksinkertainen viestiminen ratkaisuista on milteipä mahdotonta.

Näin ollen kenttä täytyy paloitella eri osa-alueisiin, jonka jälkeen ymmärrettävä viestiminen digitaalisista ratkaisuista mahdollistuu tai ainakin helpottuu hieman. Eli toisin sanoen, markkinoinnin tehtävänä on löytää kulma, jolla lähestytään yrityksiä ja tämä taas osaltaan herättää uusia kysymyksiä. Mitä asiakas haluaa tarjottavan? Lähestymmekö yritystä tarjoamalla heille kokonaisvaltaisia ratkaisuja julkaisu- ja toimitusjärjestelmistä, joilla he voivat julkaista digitaalista sisältöä vai pitäisikö meidän viestiä tuotteista kuten älykirjasta, verkkokaupasta tai verkkokoulutuksesta, jotka kylläkin tarvitsevat taakseen taas jonkinlaisen toimitus- ja julkaisujärjestelmän?

Digitaalisten ratkaisujen kenttä on todella laaja ja pirstaleinen ja palveluntarjoajia on paljon. Kilpailu on kovaa ja tuntuu, että kaikki yritykset tarjoavat samaa palvelua. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Osa yrityksistä tarjoaa ratkaisuja, mutta eivät niitä itse pysty kuitenkaan tuottamaan vaan ostavat ne muualta. Olemme puhuneet eri viestintäyrityksien kanssa meidän tavasta toimia ja luoda ratkaisuja ja aina reaktio on ollut jotain ihastelun ja kunnioituksen väliltä. Heidän näkemyksensä on, että koska me oikeasti luomme ja tuotamme ratkaisuja itse alusta loppuun asiakkaalle, tulisi se olla viesti mitä viljellä tuolla laajalla digitaalisten ratkaisujen kentällä.

-Tuula-

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin kerromme lisää

Yhteydenotto

* = pakollinen
YritysNimiSähköposti *Puhelinnumero