English

Äly­kirja - mullistaa kustannus­toiminnan

Kirjojen kustannus on murros­vaiheessa. Satoja vuosia vanha paperille painettu kirja on saanut rinnalleen elektronisia vaihto­ehtoja. Ensimmäisen sukupolven sähköiset kirjat korvasivat paperin elektronisella pääte­laitteella, Älykirja sen sijaan vie luku­kokemuksen selvästi aiempaa pidemmälle asioiden ymmärtämisen, oppimisen ja löytämisen alueelle.

  • Äly­kirja on selaimella käytettävä, inter­aktiivinen sähköinen julkaisu. Äly­kirja ladataan pääte­laitteelle Spotifyn kaltaisten streamaus-palveluiden tapaan sitä mukaa kun käyttäjä etenee kirjassa. Näin ollen teosta pääsee lukemaan heti, ilman odottelua ja pitkiä lataus­aikoja. Tämä mahdollistaa myös lukuoikeuden kausi­pohjaisen lisensioinnin sekä käyttäjä­määriin perustuvan hinnoittelun.

    • Äly­kirjaa voidaan muuttaa tai päivittää koska tahansa.
    • Äly­kirja osaa myös muuttua automaattisesti vaikkapa käyttäjien kommentoimana tai ympäröivän maailman muuttuessa - esim. kaupungin asukas­luku voidaan hakea dynaamisesti ulko­puolisesta palvelusta osaksi Äly­kirjaa.

  • Sähköinen kirja, e-kirja tai sähkö­kirja tarkoittaa vanhaa ePub- tai PDF–muotoista julkaisua. Kyseessä on asiakkaan koneelle kopioitava sähköinen julkaisu, joka vaatii erillisen, asennettavan luku­ohjelman.

Mitä hyötyä Älykirjasta on?

Äly­kirjassa voidaan esimerkiksi jakaa ja kommentoida kirjan tekstejä muiden kanssa. Lukija voi jättää valitsemaansa tekstikohtaan kommentin, jonka muut kirjan käyttäjät halutessaan näkevät omilla pääte­laitteillansa. He pystyvät myös osallistumaan jätettyyn kommenttiin liittyvään keskusteluun. Erityisesti tieto- ja oppikirjoissa nämä interaktiiviset ominaisuudet tuovat lisäarvoa käyttäjille.

Haku­toiminto

Äly­kirjan hakutoiminto avaa äly­kirjan sisällön ja käsitteet lukijalle. Haettaessa sanaa "yksi", haku­toiminto ymmärtää suomen kielen taivutus­muodot ja osaa hakea myös sanoja "yhden", "yhtä", jne. Tulokset esitetään tärkeys­järjestyksessä, lukija pääsee siis heti käsiksi tietoon, joka parhaiten vastaa tehtyä hakua.

Navigointi

Vuosi­sataisen perinteen sivu kerrallaan lukemisessa ei tarvitse katketa, mutta Äly­kirjoissa voidaan tarjota myös useita vaihto­ehtoisia menetelmiä materiaalin selailuun.

Käsite­kartta helpottaa etenkin laajojen kokonaisuuksien hahmottamista. Tästä on hyötyä etenkin opiskelu­käytössä.

Älykirja - miksi nyt?

Tällä hetkellä kirja­markkinoilla tapahtuu suuria muutoksia. Uusimman teknologian mahdollisuudet voidaan parhaiten hyödyntää tieto­kirjallisuudessa sekä oppi­kirjoissa. Verkossa sijaitseva kirja­hylly on yhtä lähellä kuin lähin netti­yhteys – ammatti­tiedon ääreen pääsee kätevästi myös työ­matkan tai asiakas­käynnin aikana puhumattakaan haku­toiminnoista, joiden avulla haet tiedon nopeasti joko yhdestä teoksesta tai kaikista teoksista kerralla.

Äly­kirjojen vaikutuksista oppimis­tuloksiin on myös alustavaa tutkimus­näyttöä, New Scientist -lehti kertoo. Pii­laaksossa sijaitsevan De Anza Collegen opiskelijoille annettiin joko äly­kirja (Inquire) kaikkine vuoro­vaikutteisine ominaisuuksineen, iPad pelkkänä digitaalisena kirjana tai Campbell Biologyn painettu versio. Heille annettiin 60 minuuttia aikaa lukea tietty kirjan kappale, 90 minuuttia ongelman­ratkaisuun ja 20 minuuttia opitun tenttimiseen. Opiskelijat, jotka saivat käyttää kaikkia äly­kirjan ominaisuuksia, pärjäsivät tentissä merkittävästi paremmin kuin kaksi muuta ryhmää. Toisin kuin näissä vertailu­ryhmissä, yksikään äly­kirjan vuoro­vaikutteisia ominaisuuksia käyttänyt ei saanut kaikkein huonoimpia arvosanoja.

eBook+ on Timehousen Äly­kirja­ratkaisu pienille ja keski­suurille julkaisijoille.

Fokus-palvelu on esimerkki Timehousen asiakkaalle toimittamasta Äly­kirja­ratkaisusta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin kerromme lisää

Yhteydenotto

* = pakollinen
YritysNimiSähköposti *Puhelinnumero