English

Rakennus­alan ratkaisut

ArchiCAD on Suomessa arkkitehtien yleisimmin käyttämä tieto­malli­pohjainen suunnittelu­ohjelma. Timehouse toteuttaa ArchiCAD-ohjelmassa toimivia GDL-objekteja sekä laajennus­ohjelmia.

GDL-objektit

GDL-objektit ovat ArchiCAD:n sisään­rakennetulla GDL-kielellä (Geometric Description Language) toteutettuja rakennus­osia, kalusteita tai muita elementtejä. Objektit kootaan kirjastoiksi, jotka on helppo ottaa käyttöön ArchiCAD:ssä. Objekti­kirjasto voi sisältää esimerkiksi yhden tuote­valmistajan koko tuote­valikoiman.

GDL-kielen etuna on, että objektit ovat tiedosto­kooltaan pieniä ja esitys­tarkkuudeltaan skaalautuvia, jolloin niitä voidaan sijoittaa suuria määriä malliin ilman, että suunnittelu­ohjelman käyttö hidastuu. Objekteja voidaan muokata valikkojen avulla, ja ne voidaan ohjelmoida toimimaan älykkäästi. Objektien avulla tieto­malliin voidaan sisällyttää tuote­tiedot, ja määrä­tiedot saadaan helposti laskettua.

Laajennukset

Laajennukset ovat ArchiCAD-ohjelmaan integroituja lisäosia. Niiden avulla voidaan toteuttaa lisä­toimintoja, kuten monipuolisia määrä­laskenta- ja listaus­sovelluksia, mallin tarkastus- ja korjaus­toimintoja tai vaikkapa tuottaa automaattisesti mitoitettuja ja litteroituja huone­projektioita.

Laajennuksen avulla on myös mahdollista laajentaa ArchiCAD:n käyttö­liittymää ja lisätä uusia valikoita graafisine valinta­listoineen.

Timehousen toteuttamat ArchiCAD-projektit sisältävät usein sekä laajennuksen että GDL-objekteja. Näiden yhteis­toiminnalla voidaan toteuttaa toiminnallisuuksia, jotka tehostavat ja nopeuttavat suunnittelua huomattavasti.

Lisätietoa PDF-muotoisessa esitteessä

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin kerromme lisää

Yhteydenotto

* = pakollinen
YritysNimiSähköposti *Puhelinnumero